Фото

Відео

Блоги

Кухня

Довідник

Люди

Бази

Довідник
Кухня
Блоги

Увага: риб'ячий паразит!


Рибу люблять багато хто. Вона становить особливу частину у харчуванні людини. Необхідною та корисною є річкова та морська риба. Цей продукт харчування позитивно впливає на роботу всього організму людини: зміцнює опорно-рухову, нервову, серцеву, дихальну та інші системи органів. Вчені вважають, що вживання риби добре впливає на пам'ять та тривалість життя.
Не всі люди знають, що риба може приховувати небезпеку. Небезпечна не сама риба, а паразити, які живуть у її тілі. Вони спричиняють хвороби у людини.

Найчастіше зустрічається опісторхоз


Це захворювання викликає маленький, але досить небезпечний хробак. Він відноситься до типу Плоскі черви. Зветься - котяча двоустка, а в Сибіру її називають - сибірська двоустка. Вона має тіло до семи міліметрів. Личинки двоустки живуть у різних органах тіла риби. Зараженою може бути будь-яка особина із сімейства коропових риб.
Якщо людина вжив заражену рибу, то через деякий час личинка перетворюється на організм людини на дорослого хробака.

Симптоми


Перші ознаки хвороби можуть з'явитися через 3-4 тижні. Іноді це захворювання протікає порівняно легко, супроводжуючись температурою, головним болем, нудотою. Характерною ознакою захворювання є гіркота у роті.
У складніших випадках хвороба супроводжується небезпечною алергією, болями в кістках і м'язах, уражається печінка, виникає жовтяниця, відбувається загальне отруєння організму. Часто розвивається нападоподібний кашель.
За перших ознак захворювання слід звертатися до лікаря. Чим раніше буде надано кваліфіковану медичну допомогу, тим менше буде ускладнень.

Правила безпечного вживання риби


Купуючи або виловлюючи рибу в річці, навіть оглянувши її уважно, неможливо дізнатися про її небезпеку.
1. Тому перше правило стосується інформації про регіон проживання риби.
2. Не можна вживати погано проварену чи просмажену рибу. Личинки двоустки гинуть під час термічної обробки. Готувати рибу потрібно за температури понад сто градусів. Це робить рибу безпечною для вживання.
3. Необхідно суворо дотримуватись правил гігієни. Почистивши рибу, обробляти руки та посуд мильним розчином та гарячою водою.
4. Не можна годувати свійських кішок сирою рибою. Вони можуть заражатися паразитичним хробаком, хворіти, бути джерелом інфекції.

Поділися блогом

fb vb tg ws ok vk
user Андрій Лакей
date 10 Липня 2019 в 15:48 komm 0 hide 1206
Коментарі
ВК На Рибі © 2024